Mainos

Luottokunta kokeilee Visalla maksamista internetissä

Luottokunta alkaa syksyllä kokeilla Visa-luottokortilla maksamista internetissä. Kokeiluun on tarkoitus ottaa mukaan noin 2 000 kortin haltijaa ja parikymmentä kauppiasta. Pilottihanke jatkuu vuoden loppuun, minkä jälkeen maksutapa tulee yleiseen käyttöön.

Tähän asti sähköistä verkkokauppaa on tehokkaasti hillinnyt turvallisuuden puute. Avoimissa verkoissa tiedot esimerkiksi maksukortin numerosta voivat välittyä vääriin käsiin.

Luottokorttiyhtiöt Visa ja Mastercard ovat kehittäneet yhdessä useiden tietotekniikkayritysten kanssa turvallista yhteistä standardia, jonka toimisi maksukorttitapahtumissa avoimissa tietoverkoissa. Työstä on syntynyt uusi SET-standardi.

Maksamista suojaavat tietojen salakirjoitus, digitaalinen allekirjoitus ja erityinen varmenne. Sen avulla verkossa toimivat osapuolet voivat todentaa toisensa. Järjestelmässä ei käytetä selväkielistä korttinumeroa.

Kansainvälisissä kokeiluissa on suunnitelmien mukaan mukana 38 Visa-järjestelmään kuuluvaa pankkia ja rahoituslaitosta 16 Euroopan maassa. Suomessa Luottokunta valitsi järjestelmätoimittajakseen IBM:n, joka toteuttaa vastaavankaltaisia hankkeita jo Tanskassa ja Norjassa.

Tarkoitus on, että sähköisestä maksamisesta tulee myöhemmin valinnainen ominaisuus kaikkiin Visa-kortteihin. Laskun sähköisistä ostoksista asiakas saisi tavallisen korttilaskutuksen yhteydessä kerran kuukaudessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.