Mainos

Luottokorttikopiointi toi tuomion kahdelle

Venäläistaustaisten miesten on laskettu kopioineen yli 220:n ihmisen korttitiedot. Miehet nappasivat niitä, kun nämä asioivat vantaalaisella kioskilla, jossa miehet olivat töissä.

Laajamittainen luottokorttitietojen kopiointi on tuonut ehdotonta vankeutta kahdelle venäläistaustaiselle miehelle. Miehet kopioivat luotto- ja pankkikorttien tietoja vantaalaisessa kioskissa, jossa he olivat töissä. Tietoja napattiin, kun ihmiset asioivat kioskilla ja maksoivat korteilla.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi päätekijäksi katsotun 25-vuotiaan miehen törkeästä maksuvälinepetoksesta ja törkeästä väärennyksestä vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen. Hänet vangittiin heti.

Vuotta nuorempi mies sai vuoden ja neljän kuukauden tuomion avunannosta rikoksiin. Hänet määrättiin matkustuskieltoon.

Miehet hankkivat korttien tunnistetietoja ja salaisia tunnuslukuja teknisten laitteiden avulla.

- Heillä oli käytössään ylimääräinen kortinlukulaite, joka tallensi korttitiedot, ja pin-koodin sai kameran avulla. Tiedot yhdistettiin tietokoneella, joka toimitettiin eteenpäin, kihlakunnansyyttäjä Matias Londen kertoo.

Miesten on laskettu kopioineen ainakin 228 ihmisen korttitiedot. Tiedot löytyivät kannettavalta tietokoneelta. Korttien joukossa oli muun muassa OKO-pankin ja Nordean Visa Electroneja.

Kopioiduista tiedoista valmistettiin ainakin 96 varsinaista korttiväärennöstä. Näillä nostettiin Venäjällä noin 60 000 euroa. Korttien omistajille on korvattu menetykset.

- Sitä ei tiedetä, miten tai missä väärien korttien valmistaminen on tapahtunut, syyttäjä toteaa.

Miehistä nuorempi myönsi menettelyn, kun taas kumppani kiisti sen.

Molemmat miehet ovat poliisille entuudestaan tuttuja. He ovat asuneet Suomessa jo pitkään.

Tuomion tuonut tapaus on Suomessa poikkeuksellinen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.