Mainos

Luottokorttien kysyntä kasvanut euron myötä

Eurokäteisen tulo on lisännyt suomalaisten intoa hankkia kansainvälisiä luottokortteja. Esimerkiksi pankkien myöntämiä MasterCard-kortteja on viimeksi kuluneen vuoden aikana hankittu 100 000 kappaletta lisää, tuotemerkin haltija Europay International kertoo.

Myös Luottokunnan Visa-korttien kysyntä on syksyn aikana ollut vuoden takaista suurempaa, vaikka tarkkoja tilastoja määrän kasvusta ei vielä ole tehty, Luottokunnan toimitusjohtaja Heikki Kapanen sanoi.

Suomalaisia on kannustettu maksukorttien käyttöön, jotta euron käyttöön siirtyminen helpottuisi. Luottokunnan, Kaupan Keskusliiton ja Suomen Pankkiyhdistyksen elo-syyskuussa tekemän kyselyn mukaan noin kolmasosa suomalaisista aikoikin ensi vuoden puolella maksaa selvästi isomman osan ostoksistaan kortilla.

Europayn mukaan MasterCard-kortteja on Suomessa käytössä nyt yhteensä 250 000 kappaletta. Lukuun sisältyvät myös Eurocard Business -kortit. Visa- ja Visa Electron -kortteja oli Luottokunnan tietojen mukaan syyskuussa käytössä noin 1,44 miljoonaa.

Pankit ovat viime vuodesta lähtien markkinoineet asiakkailleen vahvasti MasterCardia, josta on tullut varteenotettava haastaja Visalle. Toistaiseksi Visa on kuitenkin alan selvä markkinajohtaja. Sen kilpailukykyä terästettiin tässä kuussa vielä mahdollisuudella liittää Visa-korttiin vastaavanlainen luotto-ominaisuus kuin MasterCardissakin on.

Luottokunnan arvion mukaan Suomessa oli syyskuussa yhteensä noin 1,8 miljoonaa kansainvälistä luottokorttia, joista MasterCardin ja Eurocard Business -korttien markkinaosuus oli yhteensä 12 prosenttia. Visa-korttien osuus oli 58 ja Visa Electron -korttien 22 prosenttia. Diners-kortteja oli viisi prosenttia ja Amex-kortteja kolme prosenttia kaikista korteista.

Luottokunnan toimitusjohtaja Kapanen korostaa, että tilasto on arvio, ja osa tiedoista saattaa olla muutaman kuukauden takaisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.