Mainos

Luottokortti- ja henkilötietoja kaupataan pikkurahalla netissä

Haittaohjelmien ja tietojen kalastelun avulla ihmisiltä varastettuja henkilökohtaisia tietoja kaupataan netissä avoimesti. Tietoturvayhtiö Symantecin tekemän raportin mukaan lähes vuoden mittaisen seurannan aikana kaupan oli luottokorttinumeroita ja henkilötietoja yli 200 miljoonan euron edestä. Näiden käyttöarvo nousee jopa useisiin miljardeihin euroihin.

Rikolliset kehuvat keskustelupalstoillaan, että tietojen varastaminen on niin helppoa, että he eivät itse pysty käyttämään kaikkia halttunsa saamiaan tietoja.

Täydelliset luottokorttitiedot magneettijuovakopioineen maksavat muutamasta sentistä kymmeniin euroihin, riippuen kortin alkuperämaasta ja tyypistä. Kaupan on myös verkkopankkitunnuksia ja jopa täydellisiä henkilötietoja.

Oheisesta taulukosta selviää Symantecin rikollisten keskustelupalstoilta keräämiä hintoja eri "tuotteille".

Luottokorttiyhtiöillä on omat järjestelmänsä, jotka pyrkivät tunnistamaan korttien väärinkäyttöä. Yhtiöiden järjestelmät hälyttävät, jos esimerkiksi saman päivän aikana tehdään ostoksia kahdessa eri paikassa eri puolilla maapalloa.

Luottokorttitietonsa voi menettää esimerkiksi rikollisten kaappaamassa verkkokaupassa tai kortin tiedot voidaan kopioida vaikkapa pankkiautomaattiin liitetyllä laitteella.

Erityisesti ulkomailla onkin syytä silmäillä pankkiautomaattia ennen nostoa epäilyttävien johtojen tai liitosten varalta. Jos omalle kortille ilmestyy sinne kuulumattomia tapahtumia, on otettava viipymättä yhteyttä kortin myöntäjään.

Lue lisää:

Katso Aaro Kajasteen juttu (Seitsemän uutiset 16.4.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.