Luottokorttiyhtiöt pistivät linjat poikki Rossija-pankkiin - Putin kommentoi sarkastisesti

Luottokorttiyhtiöt Visa ja Mastercard ovat ilman ennakkovaroitusta lakanneet tarjoamasta palvelujaan ainakin kahdelle venäläispankille. 

Pankkien asiakkaat voivat nostaa korteillaan rahaa automaateista, mutta eivät voi tehdä luottokorttiostoksia.

Toinen pankeista on presidentti Vladimir Putinin lähipiirin pankkina tunnettu Rossija, joka on mukana Yhdysvaltojen pakotelistalla. Pankki on kasvanut viime vuosina ja noussut Venäjän 20 suurimman pankin joukkoon.

Toinen pankki on Rotenbergin veljesten hallitsema SMP.

Rossija pahoitteli asiakkailleen aiheutunutta haittaa ja lupasi tehdä parhaansa ongelmien ratkaisemiseksi.  

Putin pilaili pakotteilla

Presidentti Vladimir Putin on tehnyt pilaa Yhdysvaltain tuoreista pakotteista. Presidentti muun muassa lupasi heti maanantaina avata tilin listalle joutuneessa Rossija-pankissa.

Putinilla riitti huumorintajua myös listalle joutuneille henkilöille.

- Tarvinnee pysyä pois heidän seurastaan, hehän voivat pettää meidät, presidentti naureskeli.

Venäjän ministerit ovat jo aikaisemmin päivällä pahoitelleet lännen Venäjälle Ukrainan kriisin vuoksi asettamia pakotteita ja vähätelleet niiden vaikutuksia.

Ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi parlamentin ylähuoneen kokouksessa, että venäläisviranomaisille ja venäläisille liikemiehille asetetut pakotteet ovat "täysin laittomia" ja luovat ainoastaan keinotekoisia rajoja Venäjän ja lännen välille.

Venäjän apulaisvaltiovarainministeri Aleksei Moiseev totesi jo aikaisemmin, että lännen pakotteilla ei ole suurta vaikutusta Venäjän talouteen. Moiseev piti myös luottoluokitusyhtiö Fitchin päätöstä laskea Venäjän luokituksen näkymiä perusteettomana.

Moiseevin mukaan Venäjän talous on kunnossa ja tämän vuoden talousarviostakin tulee hyvä.  

Lue myös:

    Uusimmat