Mainos

Luottokelvottomille sosiaalisia luottoja

Vähävaraiset ja luottokelpoisuutensa menettäneet voivat saada jopa 30 tuhannen markan suuruisia luottoja, jos sosiaalista luototusta koskeva malli toteutuu kaavaillussa muodossa.

Valtioneuvosto siunannee sosiaalisen luototuksen periaatteen ensi viikolla, tarkat pelisäännöt viilataan sosiaali- ja terveysministeriössä.

Sosiaalisen luototuksen malin ideana on auttaa niitä talousvaikeuksiin joutuneita, joilta lainahanat ovat jo sulkeutuneet ja jotka joutuvat käyttämään jokapäiväisiin menoihinsa kalliita kulutusluottoja.

Käytännössä sosiaalista luottoa voisivat saada hyvin pienituloiset, luottokelpoisuutensa menettäneet sekä ne, joiden vakuudet eivät riitä lainansaantiin. Myös pätkätyöläisille aukeaisi luoton mahdollisuus.

Sosiaalinen luotto olisi kuitenkin aina viimeinen vaihtoehto - turva silloin kun ruoka- tai vaaterahaa ei järkevään hintaan enää mistään muualta saa. Ajatus on lainattu Hollannista, Suomessa toteuttajaksi on ryhtymässä Helsingissä toimiva Takuu-Säätiö.

Lainan määrä vaihtelee 5 tuhannesta 30 tuhanteen markkaan. Korko on 6 - 7 prosenttia. Takaisin laina on maksettava viidessä vuodessa. (MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.