Mainos

Luottamus talouteen pysynyt vahvana

Sekä kuluttajien että teollisuuden luottamus talouteen on joulukuussa ollut pitkän aikavälin keskiarvoa parempi.

Kuluttajien luottamus talouteen on Tilastokeskuksen mukaan säilynyt joulukuussa vahvana. Myös Elinkeinoelämän keskusliiton julkaisema teollisuuden luottamusindikaattori osoittaa, että suhdanteet ovat pysyneet hyvinä.

Kuluttajien arviot Suomen taloudesta ja työttömyyskehityksestä ovat parantuneet selvästi vuoden takaisesta. Kuluttajat odottavat sen sijaan oman taloudellisen tilanteensa heikentyvän hieman seuraavan vuoden aikana.

Usko säästämisen kannattavuuteen on pysynyt erittäin vahvana, mutta käsitykset lainanoton edullisuudesta ovat pudonneet vuoden takaisesta.

Kuluttajien luottamus talouteen on kaiken kaikkiaan selvästi korkeammalla kuin pitkäaikainen keskiarvo.

Teollisuuden suhdannetilanne on jatkunut Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan vakaan hyvänä. Tuotannon ennustetaan jopa kasvavan lähikuukausina. Tilauskanta on tavallista suurempi, ja varastot ovat pienentyneet alle normaalitason.

Rakentamisessa luottamusindikaattori heikkeni hieman marraskuusta, mutta ala elää edelleen korkeasuhdanteessa. Palveluissa luottamus pysyi vakaana selvästi pitkäaikaisen keskiarvonsa yläpuolella.

Tilastokeskuksen barometri perustuu runsaan 1500 kuluttajan haastatteluun. Elinkeinoelämän keskusliitto on kerännyt tiedot jäsenyrityksiltään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.