Mainos

Luotsin ajo-ohje aiheutti pohjakosketuksen

Luotsin antama väärä ajo-ohje oli aluksen päällikön mukaan syynä kuivarahtialus Passadenin joulukuussa Kotkan edustalla saamaan pohjakosketukseen. Haverin jälkeen luotsi putosi komentosillan ulkosiiveltä mereen. Hänet saatiin ylös melko nopeasti. Kotkan poliisi puhallutti luotsin ja tulos oli 1,65 promillea. Laivan päällikön mukaan luotsi oli laivaan tullessaan tuoksahtanut alkoholilta, mutta päälliköllä ei ollut syytä epäillä miehen olleen humalassa.

Tiistaina Turun käräjäoikeudessa antamassaan meriselityksessä päällikkö kertoi, että hän oli nähtyään merimerkin Vähä-Petäjäisen luodon jälkeen kysynyt luotsilta, kummalta puolelta se olisi ohitettava. Luotsin ohjeen mukaan reimari ohitettiin vasemmalta, kun väylä kulki merkin oikealta, idän puolelta.

Vähän tämän jälkeen alus ajoi yli matalan ja sai pohjakosketuksen. Sen jälkeen päällikkö huomasi luotsin kadonneen ja aloitti etsinnät. Luotsi ehti olla meressä kymmenisen minuuttia ennen löytymistään. Laiva oli matkalla Pietarista Haminaan ja päällikkö ajoi reittiä ensimmäistä kertaa. Pohjakosketuksen seurauksena alus naarmuuntui kyljestä ja potkurin lavoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.