Mainos

Luotot käyvät hyvin kaupaksi

Pankkien luotonannon kasvu nopeutui edelleen syyskuussa ja nousi Suomen Pankin tänään julkistamien tietojen mukaan 7,9 prosenttiin. Markkalainojen määrä kasvoi vielä tätäkin nopeammin eli 8,4 prosenttia viime vuoden syyskuuhun verrattuna.

Elokuusta pankkien lainakanta kasvoi 4,7 miljardia markkaa eli 1,5 prosenttia. Pankkien koko luottokanta nousi syyskuun lopussa 314,7 miljardiin markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 291,6 miljardia markkaa. Pankkien talletukset kasvoivat syyskuussa 1,1 miljardia markkaa 307,7 miljardiin markkaan.

Uusia markkaluottoja nostettiin syyskuussa 5,2 miljardia markkaa enemmän kuin vanhoja lainoja kuoletettiin. Pankkien markkaluottokanta kohosi syyskuun lopussa 298,4 miljardiin markkaan eli 23,2 miljardia markkaa suuremmaksi kuin vuotta aiemmin. Markkaluottojen keskikorko oli syyskuun lopussa 5,52 prosenttia, kun se elokuussa oli 5,58 prosenttia. Uusien markkaluottojen korko laski elokuun keskimäärin 4,90 prosentista keskimäärin 4,59 prosenttiin syyskuussa.

Kansantalouden laajan rahamäärän kasvu pysyi syyskuussa edelleen hitaana. Rahamäärän osoitin M3 kasvoi 1,8 prosenttia, kun kasvu elokuussa oli 1,4 prosenttia. Käteisrahan määrää mittaava suppea rahamäärä M1 kasvoi syyskuussa 6,1 prosenttia, kun kasvu elokuussa oli 4,9 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.