Mainos

Luotettavaa terveystietoa pian saatavilla netissä

Yhä useampi suomalainen hakee vaivoihinsa apua verkosta. Ongelmana on kuitenkin se, että Googlesta hakemalla ruudulle voi ilmestyä myös epäluotettavaa tietoa.

Vastaukseksi terveystiedon tarpeeseen onkinnyt kehitetty kansallinen terveystiedon tietopalvelu, jonka prototyyppi julkaistiin tänään .

Kansanterveyslaitoksen (KTL) rakentama palvelu pyrkii tarjoamaan luotettavaa terveystietoa selkokielellä ja helposti. Tietoa sivustolle tuottavat useat terveysalan toimijat aina Työterveyslaitoksesta erilaisiin terveysjärjestöihin.

KTL:n projektipäällikön Eija Hukan mukaan sivusto perustuu semanttiseen webiin eli niin sanottuun älykkääseen tiedonhakuun.

- Se ymmärtää, että asiat liittyvät toisiinsa. Jos hakee flunssa-sanalla, tulee tietoa myös nuhasta ja kuumeesta, Hukka sanoo.

Nyt julkaistu prototyyppi on keskittynyt teknologian kehittelyyn, joten toistaiseksi sisältöä tuottaa vasta kahdeksan eri tahoa.

Varsinainen sivusto aukeaa ensi vuoden helmikuussa. Prototyyppiin voi tutustua osoitteessa http://demo.seco.tkk.fi/tervesuomi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.