Mainos

Luoteis-Venäjästä maailman matkailuvaltti

Suomalaiset ja venäläiset kehittävät yhdessä Luoteis-Venäjän aluetta länsimaille houkuttelevaksi matkailualueeksi. Matkailua edistetään 11:n Luoteis-Venäjän hallintokeskuksen alueella. Murmanskin, Karjalan ja Pietarin alueiden lisäksi matkailua aiotaan suunnata mm. Arkangelin ja Novgorodin alueille.

Tietoa Luoteis-Venäjän matkailusta aiotaan lisätä Internetissä toimivan informaatiopalvelun avulla. Liikkuvuutta helpotetaan avaamalla rajanylitysasemia. Sallan ja Imatran raja-asemat avataan mahdollisesti kansainväliselle liikenteelle ensi kesänä.
Luoteis-Venäjälle aiotaan kehittää myös korkeatasoinen leirintä- ja lomakyläverkosto. Suomalaisten ja venäläisten matkailuyrittäjien yhteistyötä lisätään järjestämällä erilaisia seminaareja.

Luoteis-Venäjän matkailun kehittäminen alkoi jo puolitoista vuotta sitten. Sitä varten on laadittu puiteohjelma, jonka toteutumista tukevat taloudellisesti kauppa- ja teollisuusministeriö, Finnair Oy sekä YIT-yhtymä.
Matkailuyhteistyö Luoteis-Venäjän kanssa lisää Suomen mahdollisuuksia toimia länsimaisten matkailijoiden kauttakulkualueena Venäjälle. Tästä hyötyvät maamme majoitus- ja liikenneyhtiöt.

Periferiasta maailman matkailumaaksi

Tällä hetkellä suomalaiset ovat Luoteis-Venäjän matkailun suurin ryhmä. Toiseksi eniten alueelle matkaavat Baltian maiden asukkaat, kolmanneksi eniten saksalaiset ja neljänneksi Yhdysvaltojen turistit.
Matkailua alueella aiotaan kehittää houkuttelemalla sinne yhä enemmän EU-maiden turisteja. Matkailun kehittymistä ovat heikentäneet tiedon puute alueista, puutteelliset liikenneyhteydet sekä matkailijoiden epäluulot palvelujen laatua kohtaan. Matkailun edistäjien tavoitteena on, että Venäjä on maailman kymmenen suosituimman matkailumaan joukossa vuoteen 2020 mennessä.

Harvaan asutuilla alueilla aiotaan kehittää luontomatkailua, kuten kalastusta ja veneilyä. Kehittyviä matkailumuotoja alueella ovat myös bisnesmatkailu, kulttuurimatkailu ja tutkimusmatkailu.
-Venäjällä matkailun kasvuun valmistaudutaan remontoimalla hotelleja ja kunnostamalla teitä, kertoo Evgeni A. Tretjakov, joka on Luoteis-Venäjän talousassosiaation matkailukomitean pääsihteeri. Hän näkee koko pohjoisen ulottuvuuden matkailuyhteistyön kehittämisessä olevan suuria mahdollisuuksia tulevaisuudessa. -Tähän mennessä matkailu on kehittynyt hitaasti, mutta se on ollut kannattavaa, sanoo Tretjakov.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.