Mainos

Luontokuvaaja syyttää kyläisäntiä norppien laiminlyönnistä

Puolet saimaannorpan kuuteista hukkuu kalastajien verkkoihin. Luontokuvaaja Juha Taskinen on aktiivinen norppien ystävä ja vaatii Saimaalle verkkokalastuskieltoa.

- Tarvitaan päätöksiä, jotta norpat säilyvät Saimaalla, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Taskinen sanoo.

Taskinen ehdottaa tuoreessa kirjassaan Paluu Saimaalle, että koko Saimaa asetettaisiin keväisin kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi verkkokalastuskieltoon. Saimaalla on tällä hetkellä 260 norppaa.

- Jos kysyy näiltä osakaskunnan pomoilta, niin ne sanoo yli tuhat. Mutta siellä on näitä kyläisäntiä, äijiä, ja ne jumittaa siellä niin, että tätä verkkokieltoa ei saada aikaiseksi. Ne sanoo, että niiden verkkoihin ei ole ikinä kuutti hukkunut ja että me norpansuojelijat valehdellaan, Taskinen tuskailee.

Luontokuvaaja ehdottaa mökkiläisille kevääksi katiskaa kalansaalistukseen. Ammattikalastajien hän kertoo suhtautuvan myönteisesti norppien suojeluun.

Maa- ja metsätalousministeriö on julkaissut asetuksen, jolla yritetään parantaa saimaannorpan ja kuuttien suojelua. Suojelu perustuu vapaaehtoisiin kalastusrajoituksiin, mutta jos ne eivät tehoa, ministeriö on valmis harkitsemaan pakkokeinoja. Taskinen on huolissaan, että norppakanta hiipuu, jos kalastuskieltoa ei saada aikaiseksi.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.