Luontojärjestöt: Karppaus kasvattaa ympäristöjalanjälkeä

Karppaaminen kasvattaa ympäristöjalanjälkeä, sanovat Suomen luonnonsuojeluliitto ja Luonto-Liitto. Hiilihydraatteja karttavaa ruokavaliota noudattavat korvaavat hiilihydraattipitoisia elintarvikkeita proteiineilla, kuten lihalla ja maitotuotteilla.

Ympäristöjärjestöjen mukaan eläintuotteisiin perustuva dieetti voi jopa tuplata ruuan ilmastovaikutukset tavalliseen ruokavalioon verrattuna.

Luontojärjestöt keskittyisivät karppauksen sijaan popsimaan juureksia, perunaa ja palkokasveja, metsän antimia sekä kotimaisia vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Proteiinia saisi esimerkiksi soijasta ja tofusta, joiden rasite ympäristölle on liittojen mukaan lihaa pienempi.

– Ilmaston ja ympäristön kannalta eläintuotteiden kulutuksen kasvu on huolestuttavaa, sanoo Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius.

Ravintotutkijat eivät ole yksimielisiä karppauksen vaikutuksista.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat