Mainos

Luonto voi yhä huonommin

Viime vuosi oli maailman ympäristön kannalta synkkä. Tuoreen raportin mukaan vuonna 1997 ilmeni lukuisia uusia hälyttäviä merkkejä ympäristön liikakuormituksesta.

Raportissa viitataan mm. Indonesian metsäpaloihin, jotka karkasivat käsistä useiksi kuukausiksi, väestön lisääntymiseen ja jatkuvaan ilmaston lämpenemiseen. Sen mukaan ne ovat todisteita siitä, ettei ympäristö voinut kovin hyvin viime vuonna.

Worldwatch -instituutti julkisti tänään raporttinsa "Elämän merkit 1998: Ympäristön trendit, jotka muuttavat tulevaisuuttamme". Sen mukaan mm. maailman viljantuotanto nousi viime vuonna ennätykselliseen 1,88 miljardiin tonniin, mutta koska väestö lisääntyi suhteessa enemmän, jäi vilaa henkeä kohti jopa edellisvuotta vähemmän.

Raportin laatijat löysivät silti viime vuodesta jotain hyvääkin. Esimerkiksi tuulivoiman käyttö lisääntyi 26 prosenttia ja aurinkoenergian 17 prosenttia. WWI:n mukaan myös internetin kasvava käyttö on edistyksellistä, koska sen kautta kehitysmaat saavat kätevästi tietoa mm. terveydenhuollosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.