Mainos

Luonto-Liitto: Susia tapetaan, kun seuranta avoimena netissä

Luonto-Liitto on huolestunut susien salametsästyksestä, koska Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen (RKTL) paikannuspantaa kantavien susien liikkeitä voi seurata netistä.

Pohjois-Karjalassa poliisi aloitti viikonloppuna törkeän metsästysrikoksen tutkinnan, jossa se epäilee yhden pantasuden tulleen ammutuksi.

– RKTL:n seurannassa olevien tutkimussusien karkeat paikannustiedot löytyvät internetistä. Niiden avulla salametsästäjät pääsevät nopeasti susien perään, kun ne siirtyvät jahtiin soveltuvalle alueelle, toteaa viime viikonloppunakin tilannetta Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maastossa seurannut Luonto-Liiton susiryhmän aktiivi Marko Kettunen liiton tiedotteessa.

Luonto-Liitto on saanut viikonlopun aikana vastaavia havaintoja yrityksistä salametsästää susia eri puolilta Suomea. Luonto-Liitto esittää, että RKTL sulkee paikannuspantasusien sijainnista kertovan palvelun toistaiseksi.

Luonto-Liiton mielestä viranomaisten pitäisi puuttua metsästysrikollisuuteen voimakkaammin.

– Paikallisilta välittyy vahva viesti siitä, etteivät he luota paikallispoliisiin tai muuhun virkavaltaan. He pelkäävät ilmiannon aiheuttavan heille vaikeuksia ja siksi eivät uskalla puuttua havaitsemiinsa rikoksiin, vaikka haluaisivat”, sanoo Sami Lyytinen Luonto-Liiton susiryhmästä.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.