Mainos

Luonto-liitto pysäytti hakkuut Forssassa

Luonto-liitto ja paikalliset asukkaat pysäyttivät myöhään eilisiltana Vapo Timberin aloittamat hakkuut Forssan Koninkalliolla. Hakkuut pysäytettiin maksamalla yksityiselle monitoimikoneen kuljettajalle 500 markkaa tunnilta töiden keskeyttämisestä. Metsälle on tällä tavoin ostettu lisäaikaa tähän aamuun kello yhdeksään saakka.

Kello yhdeksän aikaan paikalle odotetaan Hämeen ympäristökeskuksen väkeä. Myös ympäristöministeri Pekka Haaviston odotetaan ottavan kantaa asiaan puoleen päivään mennessä. Otto Miettinen Luonto-liiton metsäryhmästä sanoo, että mikäli asiassa ei edistytä ja rahat loppuvat, hakkuut estetään tarvittaessa asettumalla metsäkoneen tielle.

Koninkallion metsät on suunniteltu osittain louhittavaksi. Linikkalan kylän ja lähiseudun asukkaat ovat vedonneet kallion säilyttämiseksi ja keränneet 559 nimeä adressiin alueen puolesta. Koninkallion luontoarvoja selvittäneiden asiantuntijoiden mukaan alueella pesii muun muassa uhanalainen liito-orava. Alueella on lisäksi vanhojen metsien linnusto sekä kovakuoriais- ja kääpälajisto.

Luonto-liiton metsäryhmä arvostelee ympäristöministeriötä ja Hämeen ympäristökeskusta vastuun pakoilusta. Yhteydet ympäristöministeriöön eivät ole tuottaneet tulosta asiassa. Metsäryhmän jäsen Matti Liimatainen sanoo, että ministeriön kannan mukaan asialle ei ole poliittisesti mahdollista tehdä mitään. Hakkuut kiista-alueella alkoivat eilen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.