Mainos

Luonteenpiirre, joka voi tuhota avioliiton

Tutkimus paljastaa, että neuroottisuus johtaa usein avioliiton päättymiseen.

Jos voit kuvailla itseäsi huolettomaksi ja mutkattomaksi ihmiseksi, olet onnekas! Tutkimukset ovat nimittäin osoittaneet, että jos itselläsi tai puolisollasi on neuroottinen luonne, avioliittonne todennäköisesti päättyy eroon.

Luonteenpiirteillä on suuri vaikutus siihen miten onnellinen avioliitto on. Tutkijat ovat arvioineet, että puolison persoonallisuus on yksi neljästä tärkeimmästä eroon johtavasta syystä.

Neuroottisuus tuhoaa liiton

Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että neuroottiset ihmiset eroavat muita herkemmin. Avioeroriski on suurempi ihmisillä, joiden luonteenpiirteisiin kuuluvat haavoittuvaisuus, huono itsetunto, ärtyisyys, masennut ja ahdistus.

Persoonallisuutta tutkivat Paul Costa ja Robert McCrae kirjoittavat, että neuroottisilla ihmisillä on usein epäloogisia ajatuksia, heidän on vaikea hillitä impulssejaan ja he stressaantuvat helposti. Tämä tekee heistä aviopuolisoita, joiden kanssa on vaikea tulla toimeen.

Tutkijat ovat vasta lähiaikoina päätelleet miksi neuroottisuus johtaa avioeroon. Fisher ja McNulty seurasivat 72 tuoretta avioparia heidän ensimmäisenä aviovuotenaan. Tutkimuksessa kävi ilmi, että heti häiden jälkeen mitattu neuroottisuus ennusti miten tyytyväisiä pari oli avioliittoon ja seksielämäänsä vuoden päästä.

Seksuaalinen tyytymättömyys pystyttiin tutkimuksessa linkittämään juuri neuroottisuuteen: Tutkijat päättelivät, että neuroottinen luonne aiheuttaa tyytymättömyyttä avioelämään tyrehdyttämällä seksielämän.

MTV3 Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: www.psychologytoday.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.