Mainos

Luonnonturkis maalivahdin varusteista muotimessuille

Tarhatuille turkiseläimille haetaan eettistä vaihtoehtoa luonnonturkiksista.

Luonnonvaraisten turkisten hyötykäyttöä edistämään perustettu yhdistys rakentaa parhaillaan tuotantoketjua metsästäjistä lopputuotteen valmistajiin. Myös liikenteessä kuolleiden eläinten turkikset yritetään saada hyötykäyttöön.

Puheenjohtaja Kaarlo Nygren Luonnonturkisyhdistyksestä kertoo, että yhdistys yrittää rakentaa alalle markkinoita, joilla nahkojen keräily, jalostus ja lopputuotteiden valmistus olisi kannattavaa.

- Ihmiset haluavat turkiksia mutta eivät välttämättä halua mitä tahansa turkista. Luonnonturkikset ovat tuhansia vuosia käytetty ja kokeiltu versio. Niitä on ollut nyt jo pääkaupunkiseudulla muotinäytöksissä ja muotimessuilla.

Suomessa kuolee vuosittain satoja tuhansia luonnonvaraisia eläimiä laillisessa metsästyksessä ja liikenteessä. Niistä voitaisiin hyödyntää turkisten lisäksi myös karvoja, höyheniä ja luita.

- Esimerkiksi hirven taljan käsittelyssä jää valtava määrä karvaa, jota ei tähän mennessä ole käytetty oikein mihinkään muuhun kuin jääkiekkomaalivahdin varusteisiin täytteenä, Nygren huomauttaa.

Katso Keimo Lehtiniemen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.