Mainos

Luonnonsuojeluliitto tehostaisi metsästyksen valvontaa

Poliisin erävalvontaraportin mukaan 90 prosenttia metsästysrikoksista ei tule poliisin tietoon. Luonnonsuojeluliitto esittää muun muassa erätarkastajille sakotusoikeutta.

Luonnonsuojeluliitto haluaisi lisätä metsästyksen valvontaa. Liitto sanoo olevansa huolissaan metsästysrikosten kasvusta ja viittaa viimeaikaisiin karhun ja maakotkan ampumisiin Itä-Suomessa sekä tuomiotta jääneisiin sudentappoihin.

Viranomaisten voimavarojen sekä metsästäjien oman valvonnan lisääminen parantaisi liiton käsityksen mukaan tilannetta.

- Metsähallituksen erätarkastajien määrä tulee kaksinkertaistaa ja heidän valtuuksiaan laajentaa. Tämä tarkoittaa muun muassa sakotusoikeutta, esittää Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Heikki Simola.

Ympäristörikoksiin erikoistuneiden poliisien, syyttäjien ja tuomareiden valmiuksia sekä metsästysrikosten tutkimus-ja valvontaresursseja tulee myös kasvattaa. Niin ikään on tärkeää metsästäjien oma valvonta, mikä Luonnonsuojeluliiton mukaan voitaisiin rahoittaa keventämällä riistahallintoa ja metsästyskorttivaroista.

Poliisin erävalvonnasta vuonna 2001 tekemän raportin mukaan 90 prosenttia metsästysrikoksista ei tule poliisin tietoon, mikä korostaa riistanhoitoyhdistysten roolia. Nykytilannetta pahentaa rajavartijoiden voimavarojen väheneminen, huomauttaa Luonnonsuojeluliitto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.