Mainos

Luonnonsuojeluliitto: Kaasuputkella liian kiire

Suomen luonnonsuojeluliitto arvostelee Itämeren kaasuputkihankkeen kiirehtimistä.

Luonnonsuojeluliiton mukaan kiire on aiheuttanut sen, että monet kaasuputken ympäristövaikutusten arvioinnissa esitetyt lisäselvitykset on saatu niin myöhäisessä vaiheessa, että kansalaiset eivät enää ole voineet ottaa niihin kantaa.

- Tässä on mielestämme vähän hätiköity. Viranomaisilla on ollut kovat paineet myöntää lupia, kun on vähän oikaistu kansalaisten kuulemisessa, sanoo luonnonsuojeluasiantuntija Tapani Veistola Suomen luonnonsuojeluliitosta.

- Lisäksi käytännössä käy niin, että putki ehditään rakentaa ennen kuin valitukset on tutkittu loppuun asti Korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Tämä vie kansalaisilta muutoksenhakuoikeuden.

Luonnonsuojeluliitto on kuitenkin tyytyväinen siihen, että kaasuputken haittoja rajoitetaan monilla senkin vaatimilla lupaehdoilla.

- Suurin ongelma on kuitenkin se, että pääasiat jäivät Suomen lupamenettelyissä tavallaan käsittelemättä eli muun muassa se, olisiko putkelle ollut parempia reittivaihtoehtoja esimerkiksi Baltian kautta maitse. Tietysti myös koko kysymys siitä, onko maakaasu ylipäätään hyvä ajatus vai pitäisikö mieluummin panostaa uusiutuvien energialähteiden kehittämiseen, jäi tässä käsittelemättä, Veistola sanoo.

Luonnonsuojeluliitto tutkii nyt Etelä-Suomen aluehallintoviraston lupapäätöksen tarkasti.

- Paneudumme asiaan paremmin ja sen jälkeen päätämme, haemmeko tähän muutosta Vaasan hallinto-oikeudesta.

Lue myös:

Katso: Kaasuputken rakentaminen alkaa keväällä (Seitsemän uutiset 12.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.