Mainos

Luonnonsuojeluliitto haastaa vastuulliseen kulutukseen

Ympäristönsuojelu koskettaa yhä syvemmin ihmisten arkea. 60-vuotiaan Suomen Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Timo Helle sanoo, että luonnonsuojelu on laajentunut yksittäisten lajien ja elinympäristöjen suojelusta ihmisten elämäntapaa muuttaviin vaatimuksiin.

Suuret ympäristökysymykset ovat mitä suurimmassa määrin elämäntapakysymyksiä. Yksilön henkilökohtainen vastuu ympäristöstä kasvaa, korostaa Helle. Luonnonsuojeluliiton 60-vuotisella taipaleella vuosi 1970 oli Helteen mukaan tärkeä vedenjakaja. Siihen asti järjestö oli hyvin luonnonsuojelukeskeinen eli suojeltiin eläimistöä ja perustettiin suojelualueita, luonnehtii Helle. 1970-luvulla käytiin kovaa kädenvääntöä siitä, onko Luonnonsuojeluliitto luonnonsuojelu- vai ympäristöjärjestö. Parin viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana kaksi aatesuuntaa ovat hänen mielestään löytäneet aika hyvin toisensa.

Juhlavuotenaan Luonnonsuojeluliitto on päättänyt laajentaa reviiriään ottamalla vastuullisen kulutuksen kampanja-aiheeksi. Luonnonsuojeluliiton perinteistä nimeä ei tarvitse muuttaa, vaikka toimintakenttä laajenee, Helle uskoo. Pentti Linkola, meidän ainaisjäsenemme, on puhunut vastuullisesta kulutuksesta ja toteuttanut sitä 40 vuotta. 40 vuotta näyttää monissa asioissa olevan se aika, joka tarvitaan uuden asian toteuttamiseen, arvelee Helle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.