Mainos

Luonnonsuojelujärjestöt: Metsähallitus toimii oman oppaansa vastaisesti

Greenpeace, Luonto-Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto syyttävät Metsähallitusta harvinaisen kuukkelin elinalueen hävittämisestä Virroilla.

Metsähallitus suorittaa parhaillaan hakkuita Virroilla, jotka Luonnonsuojelujärjestöjen mukaan ovat Metsähallituksen oman ympäristöoppaan vastaisia.

- Metsähallitus avohakkaa nyt Lakeisnevankankaan metsissä kuukkelin elinaluetta, jonka se on vielä itse merkinnyt "monimuotoisuuden lisäämisalueeksi". Monimuotoisuutta avohakkuilla ei todellakaan lisätä, vaan vähennetään alueelta taas yksi kuukkelin asuttama kuusikko, sanoo Greenpeacen metsäkampanjavastaava Sini Harkki.

Greenpeace, Luonto-Liitto ja Suomen luonnonsuojeluliitto ovat kritisoineet hakkuita Virroilla jo vuosia ja esittäneet aluetta suojeltavaksi vuodesta 2000 lähtien. Alueet ovat niiden mukaan viimeisiä kuukkelin elinvoimaisia elinalueita Etelä-Suomessa.

- Kuukkelin pelastamisessa on todella kiire. Valtion tulisi näyttää tässä esimerkkiä, mutta Metsähallitus toimii vastuuttomasti ja heikentää jatkuvasti kuukkelin elinmahdollisuuksia, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton metsäasiantuntija Harri Hölttä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.