Mainos

Luonnonsuojelijan painajainen - ampui vahingossa ääriharvinaisen linnun

Uudessa-Seelannissa sijaitsevalla luonnonsuojelualueella sattui harvinainen onnettomuus, kun alueen työntekijä ampui vahingossa alueella asuvan maailman harvinaisimpiin kuuluvan linnun. Mies sekoitti takahe-linnun pukeko-lintuun, joka on väritykseltään samankaltainen kuin takahe.

Onnettomuus sattui, kun mies oli harventamassa alueelta pukeko-lintuja. Niitä on vähennettävä, koska ne tuhoavat alueen taimikkoa ja aiheuttavat haittaa takahe-linnulle. Pukeko ei ole uhanalainen lintu, kun taas lentokyvyttömiä takahe-lintuja eli isosulttaanikanoja on jäljellä enää noin 200.

Luonnonsuojelualueen mukaan mies on ollut teostaan järkyttynyt, koska hänen työtään oli uhanalaisten lajien suojelu. Onnettomuuden syynä oli huono valo.

Takahen epäiltiin viime vuosituhannen alkupuolella jo kuolleen sukupuuttoon, mutta niitä löytyi kuitenkin 60 vuotta sitten Uuden-Seelannin eteläsaarelta. Nyt lintuja elää noin 130 yksilöä niiden alkuperäisessä elinympäristössä Murchison-vuorilla ja noin 60 yksilöä niiden suojeluun tarkoitetulla saarilla.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.