Helsinki-Vantaan lentokentän uusi elämystila esittelee Suomen ihmeitä

Suomalaista luonnon rauhaa lentokentällä 1:29

Helsinki-Vantaan lentokentällä on avattu elämystila, jossa voi pikaisesti nauttia Suomen ihmeistä, etenkin luonnosta. Satavuotiaan Suomen kunniaksi avatun tilan on määrä olla avoinna useamman vuoden ajan.

Lentokentällä tuhannet ja taas tuhannet ulkomaalaiset saavat ensi kosketuksensa Suomeen. Siksi Suomi-elämystila sopii sinne hyvin.

Portin 28 kohdalla oleva toisen kerroksen tila on rauhallinen, vaikka onkin kaiken hälyn keskellä.

Arctic World of Santa Claus –elämystila on nimestään huolimatta näyttelytilan ja design-myymälän risteytys. Joulupukista ei näy vilaustakaan. Varsinaisen näyttelyn ohella esillä on myytävää designtavaraa muilta kuin tunnetuimmilta merkeiltä.

Rakennustöiden jäljiltä kaikkialla tuoksuu puu ja seinille on ripustettu toinen toistaan komeampia valokuvia Lapista. Revontulet loistavat videonäytöllä.

– Näin talvella painottuu Lappi, mutta meillä on paljon muutakin upeaa näytettävää kuten saaristo ja Helsinki, sanoo Finavian kaupallinen johtaja Elena Stenholm.

Tilan on suunnitellut Santa Claus Licensingin toimitusjohtaja Petri Paarnio. Kaikesta huokuu luonnonrauha ja pohjoismaisen designin eleettömyys.

Ensimmäiset matkustajat löysivät uuden tilan samantien. Kiinalainen liikematkustaja Yi kertoo pitävänsä tilasta kovasti.

– Täällä tulee hyvin suomalainen, hyvin pohjoismainen tunnelma. Olen matkustanut Suomessa vain työasioissa, mutta tämä tila houkuttelee myös lomamatkailuun. En ole vielä ehtinyt Lappiin asti, vaikka olen käynyt Suomessa muutamia kertoja. Seuraavalla kerralla varaan muutaman lomapäivän Lappia varten, kertoo paluumatkalla ollut Yi.

Näyttelyt vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Kalenteria seuraa myös valaistus, jonka väriä säädetään haluttuun tunnelmaan.

– Täällä on mukavan paljon puuta ja hienot arktisen värit, pidän tästä kovasti, arvioi Yi näkemäänsä.

Lue myös:

    Uusimmat