Mainos

Luonnon köyhtymistä ehkäistään myös suomalaisvoimin – panos metsäohjelmissa

Tänään julkaistu ympäristöjärjestö WWF:n Living Planet -raportti kertoo, että maapallon luonnonvarat hupenevat huolestuttavaa tahtia. Lähes 60 prosenttia maailman selkärankaisista lajeista on hävinnyt alle 50 vuodessa ihmisen toimien takia. Syynä tähän on luonnonvarojen ylikulutuksen aiheuttama elinympäristöjen häviäminen.

Kehitys huolestuttaa myös ulkoministeriössä.

– Kehitysyhteistyö on tärkeä väline luonnon köyhtymisen estämisessä. Vähentämällä köyhyyttä ja eriarvoisuutta parannetaan yhteisöjen mahdollisuuksia myös suojella ympäristöä ja käyttää sitä kestävästi, sanoo ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö Satu Santala.

Suomalaiset tekevät metsäohjelmia

Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on tärkeä tavoite Suomen kehitysyhteistyöhankkeissa.

– Kyllä se on aika tärkeässä roolissa. Se on läpileikkaavana tavoitteena. Kaikessa, mitä tehdään, pyritään ottamaan huomioon ympäristönäkökulma ja ilmastonäkökulma. Sitten meillä on ihan tällaista kohdennettua tukea juuri tähän: ruokaturvaan, ilmastonmuutoksen ehkäisemiseen, metsävarojen säilyttämiseen ja vesialalle, luettelee Santala.

Suomella on osaamista erityisesti metsäalalla.

– Ehkä meidän tärkein panos Suomen kahdenvälisessä yhteistyössä on ollut metsäsektorilla. Ollaan monessa maassa oltu rakentamassa kansallisia metsäohjelmia ja niitä toteuttamassa, esimerkiksi Nepalissa, Sambiassa ja Tansaniassa, kertoo Santala.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.