Luomuviljan sopivuutta teollisuudelle kohennetaan

Luomuviljelyn voimakkaasti laajentuessa on tullut tarve varmistaa luomuviljan käyttökelpoisuus elintarvikkeiden teollisessa jatkojalostuksessa. Tätä varten on käynnistetty koulutus- ja kehitysprojekti luomuviljelijöille.

Alkuvaiheessa keskitytään hyvän terveysimagon omaavaan suurimokauraan sekä toisaalta vehnään, jolla on vaikeimmat laatuongelmat. Projekti jatkuu vuosituhannen vaihteeseen.

Hanke toteutetaan noin sadan viljelijän, seitsemän maaseutukeskuksen, Luomuliiton, Agropolis Oy:n, Helsingin yliopiston, MTK:n, mylly- ja leipomoteollisuuden sekä kaupan yhteistyönä.

-Tavoitteenamme on varmistaa jatkojalostuksen tarvitseman hyvälaatuisen luomuviljan saanti. Tällä hetkellä ongelmia aiheuttaa erityisesti luomuvehnän tavanomaista alhaisempi valkuaispitoisuus, sanoo Hämeen maaseutukeskuksen kasvinviljelyagronomi Aulis Ansalehto.

Hänen mukaansa alhaiseen valkuaispitoisuuteen voidaan ensisijaisesti vaikuttaa hyvällä viljelykierrolla ja huolehtimalla vehnän ravinnetarpeesta. Projektin yhteydessä järjestetään ensimmäisen kerran luomuviljelijöille suunnattua koulutusta.

Lue myös:

    Uusimmat