Mainos

Luomuruoka ei olekaan tavallista terveellisempää

Laajan brittitutkimuksen mukaan luomuruoka ei olekaan tavallista ruokaa terveellisempää. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että englantilaistutkijoiden toteuttaman tutkimuksen mukaan luomuruokaa ei voida markkinoida sen terveysvaikutuksilla.

London School of Hygiene and Tropical Medicinen tutkijat toteuttivat 50 vuoden aikana 162 tutkimusta, joista alle kolmanneksessa havaittiin luomuruuan olevan vain hieman lannoitusaineilla kasvatettua ruokaa terveellisempää ja ravintoarvoiltaan parempaa. Erot olivat tutkijoiden mukaan kuitenkin niin pieniä, ettei luomuruokaa voida pitää kansanterveyttä edistävänä.

American Journal of Clinical Nutrition- julkaisussa esitetetystä tutkimuksesta käy ilmi, että tutkituissa, luonnonmukaisesti kasvatetuissa viljelykasveissa ei ollut tavanomaisesti lannoitusaineilla kasvatettuja kasveja enempää c-vitamiinia, kalsiumia tai rautaa.

Sama tulos saatiin myös tutkittaessa lihaa, maitotuotteita ja kananmunia.

Tutkimusryhmän mukaan luomuruokaa ei voida näin ollen markkinoida sen paremmilla ravintoarvoilla.

Luomuruuan puolesta kampanjoivan Soil Associationin johtaja Peter Melchett on pettynyt tutkimusryhmän raportin tulokseen. Hänen mukaansa tutkimus kieltää lähes kaikkien jo tehtyjen tutkimusten tulokset, joiden mukaan luomuruuan terveysvaikutukset ovat kiistämättömiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.