Luomukosmetiikka valloittaa vauvantarvikeliikkeet

Moni suomalainen nainen vannoo luomukosmetiikan nimeen ja kemikaaleja halutaan välttää viimeiseen asti. Nyt myös perheen nuorimmille löytyy oma luomuvaihtoehtonsa aina hajuvesistä hellävaraisiin pesunesteisiin.

Keräämme uskomattoman määrän eri kemikaaleja kehoomme elämämme aikana. Siksi moni tiedostava vanhempi kiinnittää huomiota siihen, millaisilla aineilla lapsen ihoa puhdistetaan ja hoidetaan.

Luomukosmetiikka on nyt naistenosastojen lisäksi yhä tunnetumpaa myös vauva- ja lastentarvikeosastoilla. Tarjolla on tuotteita aina kylpyöljyistä kylpygeeliin ja jopa ensimmäisiin hajuvesiin.

Vauvan iho on herkkä ja ärtyy helposti, joten mahdollisimman luonnonmukaiset ja hellävaraiset ainesosat ovat tärkeä asia. Tämä on innoittanut myös eri merkkien kehittäjiä.

– Esimerkiksi Jackson Reese -tuotteet ovat herkkäihoisten lasten vanhempien kehittämät. Janet ja Colin Cordnerin esikoispoika oli niin allerginen, että hänen ihonsa reagoi lähes kaikkeen, kertoo Jonna Jalkanen vauvantarvikkeita maahantuovasta Big small companysta.

Kahdeksan kuukauden ikäinen Jackson sairastui ekseemaan, eli ihotulehdukseen, joka johtui huonosti tulehdukseen suunnitellusta voiteesta. Jonkin ajan kuluttua vanhemmat huomasivat, että kosteuspyyhkeissä käytettävä alkoholi pahensi heidän poikansa tilaa ja ryhtyivät etsimään pyyhkeitä, jotka eivät sisältäisi alkoholia. Yksikään johtavista merkeistä ei kuitenkaan tarjonnut alkoholitonta ja kasvisperäistä vaihtoehtoa, joten Cordnerit kehittivät sellaisia itse.

Jackson Reesen ainesosaluettelo onkin lyhyt, sillä tuotteet sisältävät vain aloe veraa, tea tree -ljyä, eteeristä laventeliöljyä ja suodatettua vettä.

Muita Suomessa myytäviä luonnonkosmetiikkamerkkejä ovat muun muassa Planet Kid, Bubbles and Creams ja Weleda Baby.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja