Mainos

Luomu ei tee mansikasta maukkaampaa

Luomumansikan ja tavanomaisesti viljellyn mansikan välillä ei ole merkittäviä makueroja.

Turun yliopistossa tänään tarkastettavan väitöksen mukaan mansikan viljelymenetelmät eivät juurikaan vaikuta laatuun. Sen sijaan mansikan lajikkeella on laadun kannalta sitäkin suurempi merkitys.

Filosofian maisteri Mari Hakala tutki väitöskirjassaan mansikan laatukysymyksiä lähinnä teollisen käytön näkökulmasta. Tutkija muistuttaa, että mansikan laatuun ja makuun vaikuttavat useat eri tekijät niin kasvukauden aikana kuin poiminnan jälkeenkin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.