Mainos

Luolassa kaksi onnettomuutta – sukeltajat kuolivat eri syvyyksissä

Norjassa kahden suomalaissukeltajan hengen vieneestä onnettomuudesta tuli maanantaina lisätietoa.

Lisäksi ulkoministeriöstä kerrottiin, että henkiin jääneet sukeltajat ovat kaikki jo palanneet Suomeen.

Ministeriön mukaan sekä molemmat kuolonuhrit että kolme eloonjäänyttä ovat kaikki miehiä. 

Henkiin jääneiden selvityksestä käy ilmi, että sukeltajat saivat surmansa eri aikaan. Onnettomuus sattui viime viikon perjantain vastaisena yönä.

Miehet olivat liikkeellä Plurdalenin luolastossa kahdessa eri ryhmässä, joista jälkimmäinen lähti matkaan kaksi tuntia ensimmäisen jälkeen. 

Ensimmäisenä kuollut sukeltaja kuului kahden sukeltajan ryhmään. Hän jäi varusteistaan kiinni ahtaumaan 110 metrin syvyydessä ja menehtyi.  

Toinen surmansa saanut kuului kolmen sukeltajan ryhmään. Hän joutui vaikeuksiin laitteidensa kanssa ja kuoli 111 metrin syvyydessä. Yksi toisen ryhmän sukeltajista yritti irrottaa ensimmäisenä menehtynyttä, mutta ei onnistunut. 

Kaikkien viiden oli tarkoitus viettää sukelluksissa viisi tuntia, mutta kahdella ensimmäisenä pinnalle päässeellä sukellusaika venyi yli kahdeksaan tuntiin ja viimeisellä selviytyjällä yli yhteentoista tuntiin.

Heidät toimitettiin lääkärihelikopterilla ja -lentokoneella sairaalaan Tromssaan, jossa kaikki saivat painekammiohoitoa. 

Kuolonuhrit olivat maanantaina vielä luolassa. Norjan poliisi on Sukeltajaliiton mukaan aloittanut nostotoimien suunnittelun, mutta ulkoministeriöllä ei iltapäivällä ollut tietoa asiasta. 

Jo viime vuosi sukeltajille synkkä 

Sukeltajaliiton mukaan jo viime vuosi oli suomalaissukeltajille synkkä, sillä sukellusonnettomuuksissa kuoli liiton keräämien tietojen mukaan  neljä suomalaista sukeltajaa.

20 vuoden seurannan keskiarvo on 2,4 kuolonuhria vuodessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.