Mainos

Luokalle jäi tänä keväänä 2500 koululaista

Suurin hyöty luokan kertaamisesta on ala-asteella. Sen sijaan peruskoulun yhdeksännen luokan uusijoista vain harva onnistuu korottamaan arvosanojaan.

Noin 2500 peruskoululaista on jäänyt tänä keväänä luokalle. Reilut tuhat luokallejääneistä on peruskoulun ensi- ja toisluokkalaisia.

Lähes saman verran kertaajia on Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan kahdeksannelta ja yhdeksänneltä luokalta.

Yläasteella luokalle jäämisen voi joissain tapauksissa välttää suorittamalla kesällä ehdot. Suurin hyöty luokan kertaamisesta on alaluokilla, yhdeksännen luokan uusijoista vain harva onnistuu korottamaan arvosanojaan.

Ala-asteikäisillä kertaaminen saattaa johtua esimerkiksi vaihteluista koulukypsyydessä, mutta yläastelaisten kohdalla opintojen kangertelun taustalla ovat usein moninaisemmat syyt murrosikä mukaanlukien.

Joka vuosi noin 300 nuoresta tulee koulupudokas eli hän jää kokonaan ilman peruskoulun päättötodistusta. Pudokkaiden osuus on noin puoli prosenttia ikäluokasta. Määrä on pysynyt lähes samana viimeisten viiden vuoden ajan.

Opetushallituksen hallintoneuvoksen Anna-Kaisa Mustaparran mukaan Suomen luvut ovat muuhun Eurooppaan verrattuna huippuhyviä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.