Mainos

Lunta viikonloppuna – "Sunnuntaina maa valkeana lähes koko maassa"

Sää kylmenee viikonloppuna etelässä asti. Sunnuntain vastaiseksi yöksi ennustetaan lumisateita ainakin Pohjanmaalta itään olevalle vyöhykkeelle. Myös etelässä voi paikoin tulla lunta.

Tämän päivän sateet liikkuvat hitaasti kohti pohjoista. Sateet ovat etureunaltaan lunta maan keskiosassa, etelässä sataa vettä. Pohjanmaalla ja paikoin maan keskiosassa lumi voi jäädä maahan.

Huomenna perjantaina aamulla ajokeli on huono lumisateen takia Pohjanmaan maakunnissa ja Kainuussa sekä Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Keski-Suomen pohjoisosissa. Idässä sateet tulevat osittain vetenä.

– Kainuussa voi tulla aamulla myös jäätävää sadetta, joten tiet voivat olla liukkaita, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lapissa sää jatkuu kylmänä ja enimmäkseen poutaisena. Viime yö oli Lapissa talven tähän asti kylmin ja yöllä ja tänään on mitattu paikoin yli 25 asteen pakkasia.

Perjantaipäivä on melko pilvinen. Heikkoja sateita tulee lähinnä idän suunnalla.

Kylmää ilmaa luoteesta

Lauantain vastaisena yönä luoteesta virtaa Suomeen kylmää ilmaa. Sää pakastuu koko maassa. Lauantaipäivä on melko aurinkoinen ja yleisesti ollaan pakkasella päivälläkin. Etelässä ja lännessä on muutamia plusasteita.

– Sunnuntain vastaisena yönä lännestä leviää sadealue, joka tuo lunta lännestä maan keskiosan kautta itään ja ehkä paikoin eteläänkin. Sunnuntaiaamuna maa onkin tämän hetken ennusteen mukaan valkeana lähes koko maassa. Todennäköisesti lounaaseen ei kuitenkaan vielä ole odotettavissa lunta, pääkaupunkiseudullakaan lunta ei välttämättä tule tai sateet jäävät vähäisiksi, ennustaa Aleksi Jokela.

Sunnuntaipäivä on melko aurinkoinen. Lämpötilat ovat pakkasella lähes koko maassa. Etelärannikollakin voidaan jäädä lähelle nollaa.

Ensi viikon alussa sää kylmenee entisestään.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso loppuviikon alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.