Mainos

Lunta maan etelä- ja keskiosaan – kireät pakkaset ohi viikonloppuna

Idän ja pohjoisen paukkupakkaset ovat hellittämässä viikonlopuksi. Maan etelä- ja keskiosassa satelee tänään ja huomenna lunta.

Tänään torstaina päivällä lumisateita leviää etelään ja lounaaseen. Etelän ja lounaan lämpötilat ovat laajalti alle kymmenessä pakkasasteessa, mutta tuuli purevoittaa pakkasta. Pohjoisessa on yhä -15…-30 astetta ja maan keskiosassa -15…-20 astetta.

Lumisateet liikkuvat illan aikana kohti maan keskiosaa.

– Sade voimistuu hieman yön aikana. Kuohkeaa pakkaslunta voi kertyä reilut viisikin senttimetriä sisämaassa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Perjantaina lumisadealue ulottuu Pohjanmaalta Itä-Suomeen ja heikkenee.

– Lounaaseen ja ehkä etelärannikolle tulee kuitenkin paikallisia, mutta ajoittain sakeita lumikuuroja. Nämä lumisateet voivat heikentää ajokeliä perjantai-iltapäivän liikenteessä, toteaa Liisa Rintaniemi.

Perjantaina lämpötila on lounais- ja etelärannikolla jo nollan tuntumassa tai pikkupakkasella. Pohjoisessa ja idässä kovimmat pakkaset alkavat olla ohi. Maan keskivaiheilla pakkasta on perjantaina 10-15 astetta, pohjoisessa 15-25 astetta.

Isoin lauhtuminen on edessä viikonloppuna, kun lounaistuuli alkaa puhaltaa. Lauantaina maan keski- ja itäosassa on jo alle kymmenen pakkasastetta. Sunnuntaina enää pohjoisimmassa Lapissa on yli kymmenen asteen pakkasia, lännessä ollaan lähellä nollaa.

Viikonlopun päivät ovat pääasiassa poutaisia, mutta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä hajanainen lumisadealue näyttää kulkevan Suomen yli.

Seuraa lumisateiden ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesäätiedot ja kelikamerat.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.