Mainos

Lunta ja räntää tulossa

Huomenna perjantaina maan etelä- ja keskiosassa sataa ajoittain lunta, lännessä räntää. Viikonlopuksi pakkanen kiristyy.

Pieni matalapaineen keskus ylittää maan keski- ja eteläosan perjantain aikana ja tuo mukanaan lumisateita. Lännessä tulee mahdollisesti myös jäätävää sadetta ja räntää.

– Sateita tulee jo ensi yönä lännessä. Aamulla lunta sataa Pohjanmaalla ja sieltä sateet kulkevat päivän aikana kohti etelää, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Yhtenäisen lumisateen alue ehtii etelään illaksi, mutta päivän aikana tulee jo ajoittaisia sateita. Perjantaina suuressa osassa maata on pakkasta, mutta lounaassa ollaan lämpöasteilla ja etelässä nollan vaiheilla. Ajokeli on paikoin huono maan etelä- ja keskiosassa.

Sää kylmenee viikonlopuksi. Lauantai on monin paikoin melko aurinkoinen pakkaspäivä. Etelässä ja maan keskiosassa lämpötila on -5…-10 asteessa, pohjoisessa -10…-15 asteessa.

Sunnuntaikin on vielä suuressa osassa maata melko kylmä päivä. Sää alkaa lauhtua lännessä päivän mittaan ennen lumisateiden alkua.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa tiesää, kelikamerat ja paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Katso torstaista lauantaille ulottuvat alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.