Mainos

Lunta etelään jopa kymmenen senttiä

MTV3:n meteorologi Pekka Pouta ennustaa joulunpyhiksi hyytävää viimaa etenkin etelän rannikkoalueille. Joulupäivänä viima leviää laajemmalti Etelä- ja Keski-Suomeen. Suomenlahdella tuuli voi yltyä lähelle myrskylukemia ja puhaltaa jopa 20 metriä sekunnissa.

- Muualla Suomessa tuuli on kohtalaista, mutta etelärannikolla viima on hyytävää. Joulupäivänä etelän viima on kaikkein kovimmillaan, Pouta sanoo.

Lumen kanssa kamppaileville pääkaupunkiseutulaisille Pouta ei lupaa helpotusta. Tapanina lumipeite kasvaa.

- Etelärannikolla lunta voi tulla tapaninpäivänä jopa yli kymmenen senttiä. Tieliikenteessä se tarkoittaa huonoa keliä, sillä teillä on huono näkyvyys pöllyävän lumen vuoksi. Joulu paluuliikenne saattaa tökkiä pahasti kelin takia, Pouta varoittaa.

Pakkanen paukkuu

Koko maassa on joulun aikaan kovia pakkasia. Lapissa pakkaslukemat liikkuvat 20 asteen molemmin puolin, koska Jäämereltä on virrannut sinne hieman lämpimämpää ilmaa. Muualla Suomessa pakkanen voi kiristyä jopa 30 asteeseen.

- Kaikkein leudointa on aivan Pohjois-Lapissa. Etelä- ja Keski-Suomessa on todella hyytävää kovan pakkasen ja viiman vuoksi..

Pouta kehottaa suomalaisia seuraamaan säätiedotuksia tarkkaan, sillä ennusteet muuttuvat hänen mukaansa koko ajan.

- Pallo on helppo heittää esteen yli, mutta kun heität sen ylämäkeen, et koskaan tiedä mihin se pysähtyy. Ennustuksissa on nyt samanlainen fiilis. Meille on kaukaa tulossa matalapaine. Se pysähtyy Suomen lähettyville, mutta ei tarkkaa tiedetä, mihin kohtaan. Tämän vuoksi ennustukset saattavat muuttua nopeastikin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.