Mainos

Lunnasrahojen toimittaminen merirosvoille on kallista puuhaa

Somalialaiset merirosvot sanovat saaneensa tanskalaisen purjehtijaperheen vapauttamisesta yli 2 miljoonan euron lunnaat. Lunnasrahat ovat yleensä suuria, mutta myös rahojen toimittaminen merirosvoille maksaa maltaita.

Tanskalaisen Clipper-varustamon johtaja Per Gullestrup kertoo, että rahojen viemiseen Tanskasta Somaliaan voi maksaa reilusti yli miljoona Tanskan kruunua. Hän oli mukana vuonna 2009, kun siepattu rahtialus Future ja sen miehistö saatiin vapaaksi 71 päivää kestäneen sieppauksen jälkeen.

– Tarvitaan monta välikättä ennen kun lunnasrahat saadaan Tanskasta merirosvoille. Jos rahat heitetään merirosvoille lentokoneesta, kustannukset nousevat noin 250000 dollariin, Gullestrup sanoo.

Vieläkään ei tiedetä, heitettiinkö lunnasrahat pienkoneesta merirosvoille kun tanskalaiset purjehtijat vapautettiin aiemmin tällä viikolla. Tanskan viranomaiset ovat visusti vaienneet vapauttamisen yksityiskohdista todeten vain, ettei Tanskan valtio neuvotellut merirosvojen kanssa eikä maksanut lunnaita.

(MTV3 - STT - Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.