Mainos

Lundh vaatii telealalle palveluvelvoitetta

Metalliliiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh (sd.) vaatii telealalla toimiville yrityksille yleispalveluvelvoitetta, jotta alan rakenteelliset velvoitteet eivät jäisi hoitamatta. Päättäjät ja operaattorit ovat Lundhin mukaan keskittyneet liikaa pelkästään kännykkäverkkojen rakentamiseen, minkä vuoksi muut palvelut laiminlyödään. Tällaisia ovat erityisesti laajakaistaiset televerkot, jotka mahdollistavat digitalisoinnin ja vuorovaikutteisen multimedian toiminnan.

Lund

-Palvelujen taso on selkeästi laskenut haja-asutusalueilla. Nykyisiäkään verkkoja ei tahdota pitää kunnossa, vaan vaihtoehtona tarjotaan kännykkää, Porvoossa tänään puhunut Lundh sanoi. Jotta alueellinen tasa-arvo ei enempää vaarantuisi, valtiovallan tulisi Lundhin mielestä säätää yleispalveluvelvoite, jonka myötä maahan rakennettaisiin kattava laajakaistainen televerkko.

Luonnollisin tie tällaisen toiminnan rahoittamiseen on Lundhin mielestä ohjata varoja Soneran yksityistämistuloista. Lundh perustelee verkon rakennusta mm. sillä, että teollisuuden monien palvelutoimien toteuttaminen tulee jatkossa vaatimaan nimenomaan digitalisoinnin mahdollistavia laajakaistaverkkoja. Niiden etuna ilmasta siepattaviin viesteihin verrattuna on esimerkiksi turvallisuus maksuliikenteessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.