Mainos

Lundh perää kansainvälisen kaupan pelisääntöjä

SAK:laisen Metallityöväen liiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh perää pelisääntöjä kansainvälisille suorille investoinneille. Pelisääntöjen laatiminen olisi saatava maailman kauppajärjestön WTO:n seuraavan neuvottelukierroksen asialistalle.

Pelisääntöihin on sisällytettävä mm. kestävä kehitys, työllisyys sekä sosiaalinen ja taloudellinen turvallisuus. Myös työntekijöiden oikeudet sekä ay-liikkeen toimintaoikeudet on turvattava niin kansallisesti kuin kansainvälisesti, Lundh vaati kansainvälisen metallityöväen liiton IMF:n kokouksessa Helsingissä tänään.

WTO:n uusi, kauppaesteiden vapauttamiseen tähtäävä neuvottelukierros alkaa vuoden vaihteessa. Kierroksen asialistaa puidaan ministerineuvoston kokouksessa Seattlessa loppuvuodesta. Lundh harkitsisi myös ns. Tobin-veroa eli pääoman siirron verottamista aseeksi valuuttakeinottelua vastaan. Verolla voitaisiin ainakin hidastaa ongelmien siirtymistä taloudesta toiseen. IMF:n kokouksessa keskusteltiin tänään euron vaikutuksesta talouteen ja teollisuuteen. Lundh totesi vahvan euron, dollarin ja jenin voivan parhaimmillaan rajoittaa valuuttakeinottelijoiden toimintamahdollisuuksia.

-Näin tasapainotetaan maailmantaloutta ja luodaan edellytykset tasoittaa kehityseroja kansainvälisen kaupan lisääntyessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.