Mainos

Luna vietti kuusi vuotta orpokodissa – opettelee nyt rakastamaan uudelleen adoptioperheessään

Kiinalaisessa orpokodissa asuvalla Lunalla oli vaikeuksia löytää omaa perhettä. Nyt hän on saanut uuden elämän Yhdysvalloissa.

7-vuotias Luna odotti orpokodissa yli kuusi vuotta, ennen kuin eräs pariskunta adoptoi hänet. Lunalla on albinismi, ja hänen ihonsa ja hiuksensa ovat hyvin vaaleat melaniinin puutteen vuoksi.

Kiinalaisessa orpokodissa asuneella Lunalla oli vaikeuksia löytää omaa perhettä. Hänen synnyinperheensä saattoi hylätä hänet juuri albinismin vuoksi.

Lopulta amerikkalaispari Adrian ja Kenny Shrider, 45 ja 50, ihastui Lunaan. Pari tiesi, että Lunaa saatettaisiin syrjiä albinismin vuoksi, eikä lapsi ollut koskaan tavannut ketään, jolla olisi sama tila. Niinpä Shrinderit hankkivat Lunalle häntä muistuttavan nuken, jolla on yhtä vaalea iho ja hiukset.

Luna nimesi nuken Luluksi. Hän opettelee nyt rakastamaan ja huolehtimaan nuken avulla. Hellyydenosoituksista itse paitsi jäänyt Luna esimerkiksi halailee ja pusuttelee nukkea.

Albinismi

 • Yhteisnimitys ryhmälle perinnöllisiä tiloja
 • Aiheuttaa heikkonäköisyyttä
 • Ihon, silmien ja hiusten pigmentaatio on tavallisesti vähäistä tai olematonta
 • Henkilöitä, joilla on albinismi, kutsutaan mieluiten vain henkilöiksi, joilla on albinismi. Sana "albiino" soveltuu huonosti ja sen merkitys on kiistanalainen.
 • Ihminen voi olla täysin vaaleaihoinen ja -hiuksinen ilman, että hänellä on albinismi

Lähde: Caters news, Albinismiyhdistys

***
2:39

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.