Mainos

Lumivyörystä selvinneet palaamassa Suomeen

Yhdeksän Karkun evankelisen opiston Norjan pääsiäisvaellukselta selviytynyttä on lähtenyt kotimatkalle. Kangasniemeläinen mies ja vammalalainen nainen menehtyivät eilen lumivyöryssä Lyngenillä Pohjois-Norjassa. Menehtyneet olivat noin 35-vuotiaita.

Kaikkiaan 11 erä- ja luonto-oppaiksi kouluttautuvaa opistolaista lähti viime viikolla Norjaan vietettyään sitä ennen viikon Enontekiön Hetan leirikeskuksessa. Kaksi heistä putosi lumivyöryssä jyrkänteeltä ja ruhjoutui kiviä vasten. Kolme vyöryyn jäänyttä ja lievästi loukkaantunutta joutui käymään Tromssan yliopistosairaalassa. Kuusi perusleiriin jäänyttä selvisi vammoitta.

Lumivyöry itse aiheutettu?


Eilistä lumivyöryä epäillään kiipeilijöiden itsensä aiheuttamaksi. Onnettomuusalueelta Pohjois-Norjasta saatujen tietojen mukaan suomalaisryhmä liikkui alueella, jonka lumitilannetta ei ole tutkittu koko talvena. Lumimassojen epäillään lähteneen liikkeelle kiipeilijöiden itsensä aiheuttamasta tärähtelystä. Viime päivien lumiset ja tuuliset sääolosuhteet Tromssan seudulla kasvattivat vyöryvaaraa.

Opistossa pidettiin muistotilaisuus


Vammalassa sijaitseva Karkun evankelinen opisto muisti aamulla lumivyöryssä menehtyneitä omassa muistotilaisuudessaan. Onnettomuus järkytti opistolaisia niin, että he ovat joutuneet turvautumaan Vammalan kriisipalvelun antamaan kriisiapuun.

Vararehtori Reino Nummi kertoo, että Karkun opisto aloitti vuoden mittaisen eräopaslinjan noin kymmenen vuotta sitten. Norjassa ollut ryhmä aloitti opintonsa tammikuussa ja päättää ne joulun aikoihin. He opiskelevat vielä muun muassa erämaavaellusta, purjehdusta ja luonnon tuntemusta. Eräopaslinjan käyneet toimivat itsenäisinä eräoppaina tai muissa luonnonläheisissä ammateissa. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.