Mainos

Lumivyöry tappanut useita Kirgisiassa

Ainakin 11 vuorikiipeilijää on menehtynyt ja useita on edelleen kateissa Kirgisiassa torstaina sattuneen lumivyöryn jäljiltä.

Kirgisiassa torstaina sattunut tuhoisa lumivyöry on tappanut ainakin 11 vuorikiipeilijää Khan Tengri -vuorella, kertovat viranomaiset. Noin neljäkymmentä ihmistä on edelleen kateissa.

Maan hätätilaministeriön mukaan uudet lumivyöryt alueella ovat vaikeuttaneet lumeen hautautuneiden etsintöjä, ja etsinnät on jouduttu toistaiseksi keskeyttämään. Kuolleista viisi on tshekkejä, kolme venäläistä ja kolme ukrainalaista. Myös suurin osa kateissa olevista on tshekkiläisiä, venäläisiä tai ukrainalaisia. Joukossa oli tiettävästi lisäksi virolaisia. Jo torstaina kerrottiin vyöryn tappaneen ainakin kuusi ihmistä.

Kaikkiaan noin 50 kiipeilijää oli pyrkimässä 7000 metriä korkean Khan Tengri (Henkien herra) -vuoren huipulle pienissä ryhmissä, kun vyöry yllätti heidät noin viiden kilometrin korkeudessa. Turmasta pelastuneet kertoivat muistavansa vyöryä edeltäneistä tapahtumista vain ukkosen kaltaisen äänen, jonka jälkeen he menettivät tajuntansa.

Vuori sijaitsee Kirgisian koillisosassa, ja se on yksi Tien Shan -vuoriston korkeimmista huipuista. Khan Tengri vallattiin vuonna 1931.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.