Mainos

Lumitykit kovassa käytössä pääkaupunkiseudulla

22:20

Hiihtolatuja ja luistelukenttiä kunnostetaan kovalla kiireellä pääkaupunkiseudulla. Tällä viikolla saadaan käyttöön valtaosa jääkentistä ja muutamia latuja. 

Helsingin 50 luonnonjääkentällä ovat nyt vesiletkut ahkerassa käytössä. Kenttiä jäädytetään sadan työntekijän voimin. Valmiiksi on saatu vasta pari kenttää, mutta loputkin valmistuvat pian.

- Loppuviikosta ja viikonloppuna valmistuu suurin osa luistelukuntoon. Muutaman päivän sisällä aukeaa jo runsaasti kenttiä, lupaa Helsingin liikuntaviraston kenttäpäällikkö Jyrki Inkinen.

Yhden kentän jäädyttäminen kestää 2-6 päivää. Jääkerroksia tarvitaan useita, jotta kentästä tulee tasainen ja kestävä.

Latuja avataan pian

Lumitykit sylkevät lunta niin Helsingissä, Espoossa kuin Vantaallakin. Vantaan Hakunilassa on jo kilometrin mittainen latu ja Espoon Oittaalla avataan huomenna 700 metrin latu. Espoon Leppävaarassa 900 metrin latu avataan näillä näkymin perjantaina. Helsingin Paloheinän kahden kilometrin mittainen latu avataan loppuviikosta. Kenttäpäällikkö Inkinen toivoo malttia hiihtäjiltä.

- Sinne ei kannata rynnätä nyt heti torstaina tai perjantaina, koska siellä tehdään töitä. Jos sinne ladulle päästetään, sille pätkälle, joka on valmis, se hidastaa töitä.

Jäät vielä vaarallisen heikkoja

Kokeneet retkiluistelijat uskaltautuivat tänään Porvoonjoen jäälle.

- Tänään luistelimme Porvoonjokea meren suuntaan, pikkasen vajaat 20 kilometriä vajaan 20 asteen pakkasessa, kertoo retkiluistelua harrastava Eki Haapomaa.

Kokemattomammille luistelijoille jäät ovat vielä vaarallisia.

- Toistaiseksi ei kyllä uskalla mennä mihinkään. Tänäänkin menimme hyvin hitaasti ja tutkien koko ajan. Tarkkana täytyy olla ja tietää, mitä on tekemässä, varoittaa Suomen retkiluistelijoiden puheenjohtaja Helena Haapomaa.

Ensimmäiseksi jäätyvät pienet järvet. Meren jäälle ei kannata suunnata vielä pitkään aikaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.