Mainos

Lumituisku vaikeuttaa taas liikennettä

Tieliikenteeseen lähtijöiden on syytä varata matkantekoon tavallista enemmän aikaa myös huomisaamuna. Myös junaliikenne takkuilee, joitakin vuoroja on peruttu.Tieliikenteessä on päivän aikana Etelä-Suomen läänissä sattunut ainakin 149 kolaria. Lähinnä ne ovat olleet peltikolareita ja tieltäsuistumisia. Pahoja onnettomuuksia ei ole sattunut.

VR joutuu lumentulon vuoksi perumaan huomisaamuna vuoroja. Juna 124 Turusta (6.40) perutaan, ja matkustajat ohjataan 7.30 lähtevään junaan. Juna 132 (13.13) perutaan. Helsingistä lähtevistä junista perutaan juna 123 (9.06) ja juna 131 (15.38).

Tampereelta Helsinkiin lähtevistä junista perutaan P160 (lähtö 5.25 Tampereelta). Myös P168 (lähtö 10.54 Tampereelta) perutaan, sekä P170 (lähtö 14.02 Tampereelta).

Helsingistä Tampereelle lähtevistä junista perutaan P163 (lähtö 8.58) sekä P170 (lähtö 10.58).

Myös IC 164 Porista (lähtö 5.23) pysäytetään Tampereella ja matkustajat ohjataan Jyväskylään IC90:en, lähtöaika Tampereelta 7.43. Myös IC2 Imatralta (6.24) pysäytetään Riihimäellä ja matkustajat ohjataan IC72:lla Helsinkiin. VR kehottaa myös Helsingin lähiliikenteen matkustajia varautumaan peruutuksiin myös huomisaamuna.

Hankala keli on aiheuttanut tieliikenteessä peltikolareita ja tieltä suistumisia. Tilannetta vaikeuttaa voimakas tuuli, joka kinostaa lunta. Tielaitoksella on käytössään eteläisessä Suomessa koko kalusto, mutta se työskentelee pääteillä. Sivuteitä päästään auraamaan mahdollisesti vasta huomenna.

Myräkkä vaikeutti myös laivaliikennettä

Lähes myrskyn lukemissa puhaltanut itätuuli vaikeutti laivaliikennettä vielä viime yönä Suomenlahdella. Iltapäivällä jäiden puristus ei enää kohdistunut niin paljon rantaan päin vaan ulommas, sillä tuuli oli silloin koillisen suunnasta, kerrottiin Merenkulkulaitoksesta.

Suomenlahdella oli tänään neljä murtajaa työssä, joka on erittäin paljon - yleensä pitäisi pärjätä kolmella. Laitoksen liikennepäällikkö Björn Sjömanin mukaan Perämerellä oli niin ikään neljä murtajaa työssä.

Viime yön pyry maksaa Helsingille miljoonia

Pyryt käyvät kaupungeille kalliiksi. Esimerkiksi Helsinki pulittaa viime yön pyrystä miljoonia markkoja. Katujen kunnossapitoon varatut rahat eivät tänä vuonna tule riittämään.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.