Lumituisku lähestyy - ajokeli huononee tiistaina

Suomea lähestyy jälleen lumisadealue etelästä. Sateet voimistuvat tiistai-iltapäivällä etelässä ja kulkevat maan keskiosaan illan aikana. Ajokeli muuttuu huonoksi.

Tänään maanantaina sää on suuressa osassa maata poutainen. Lapissa sataa paikoin lunta ja siellä ajokeli on huono.

Jo maanantai-iltana tuulet voimistuvat etelässä. Etelärannikolla voi tulla lumikuuroja yön aikana. Varsinainen sadealue saapuu tiistaina puolen päivän jälkeen etelärannikolle ja leviää illaksi maan keskiosaan. Tuuli on puuskaista.

– Maan etelä- ja keskiosassa lunta voi pyryttää tiistaina 5-10 senttimetriä. Ajokeli on jälleen huono sateen ja pöllyävän lumen takia, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Pohjoisessa tiistai on pääosin poutainen päivä. Lumisadealue ehtii sinne keskiviikkona hieman heikentyneenä.

Sää lauhtuu keskiviikkona niin, että etelässä ollaan pikkupakkasella tai nollan tuntumassa. Heikkoja lumisateita tulee vielä paikoin.

Suomen lisäksi lunta sataa tällä viikolla muuallakin Euroopassa. Ruotsissa lunta voi kertyä kymmeniä senttimetrejä. Lumisateita tulee myös Keski- ja Itä-Euroopassa. Esimerkiksi Saksassa, Puolassa ja Balkanilla sakeat lumisateet jatkuvat.

Kotimaan lumisateen etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa tiesäätiedot, kelikamerat ja maailman sää.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat