Mainos

Lumisessa kelissä vältytty vakavilta onnettomuuksilta

Pöllyävä lumi ja liukkaat tienpinnat haittaavat ajokeliä. Vakavilta onnettomuuksilta on kuitenkin toistaiseksi vältytty. Sen sijaan peltikolareita ja suistumisia on poliisin mukaan sattunut kymmeniä.

Poliisi toivoo, että autoja hinattaisiin tien poskista pois vasta ruuhka-ajan jälkeen.

Ajokeli on huono maan etelä- ja keskiosassa. Yöstä alkaen keli muuttuu huonoksi myös Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa. Eniten lunta odotetaan Uudellemaalle ja Kymenlaaksoon.

Tällaisella kelillä ajonopeudet hidastuvat niin paljon, että useimmiten vakavilta onnettomuuksilta vältytään, sanoo ylikonstaapeli Jukka Koivunen liikkuvasta poliisista.

Liikenne takelteli Lahden eteläpuolella parin tunnin ajan, kun rekkoja jumittui liukkaalle nelostielle. Rekan noston takia suljettiin Helsinkiin vievä ajorata kokonaan, ja rekkoja jumittui myös väliaikaisen kiertotien rampille.

Lumisateiden ennustetaan jatkuvan myös myöhemmin tällä viikolla. Ainakin ylihuomiseksi on luvassa uusi lumikuuro. Meteorologi Eerik Saarikalle arvioi, että Etelä-Suomeen tulee viikon aikana noin 15 senttiä lisää lumipeitettä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.