Mainos

Lumisateet leviävät – ajokeli huono aamulla

Lumisateet huonontavat ajokeliä huomenna Salpausselän pohjoispuolelta maan keskiosaan.

Sadealue leviää maahamme illan ja ensi yön aikana etelästä. Sateet voivat alkaa yöllä räntänä ja lumena etelässäkin, mutta muuttuvat aamuksi vedeksi Salpausselän eteläpuolella.

Lumisade voi haitata aamun liikennettä suunnilleen Turku–Lahti–Lappeenranta-linjan pohjoispuolella.

– Sateet leviävät päivän aikana maan keskiosaan ja niiden etureunassa sataa lunta. Etelästä alkaen sateet muuttuvat vetisempään suuntaan. Pori–Tampere–Jyväskylä–Kuopio-linjan pohjoispuolella sateet tulevat pääasiassa lumena ja lunta voi jäädä maahan asti, sanoo MTV:n meteorologi Aleksi Jokela.

Maan keskiosassa lunta voi sataa yli viisi senttimetriä. Torstai-illan ja yön aikana lumisateet etenevät Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

Lapissa pakkanen kiristyy ensi yönä selkeillä alueilla paikoin yli 20 asteeseen. Torstaipäivä on siellä poutainen ja kylmä. Sää on nyt Lapissa noin kymmenen astetta tavanomaista kylmempää.

Loppuviikolla sää kylmenee myös etelässä. Viikonloppu on melko aurinkoinen. Lämpötilat ovat pakkasella lähes koko maassa myös päivisin.

Sadealueen etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.