Mainos

Lumisade sotki liikennettä Ruotsissa

Kaksi alusta oli merihädässä, tuhansilta sähköt poikki ja liikenne monin paikoin solmussa tänään tuulen ja lumisateen takia.

Sankka lumisade ja voimakas tuuli on aiheuttanut ongelmia Ruotsissa. Gotlannin edustalla etsittiin aamupäivällä yhtä rantaan ajautuneen hinaajan miehistön jäsentä. Norjalaishinaajan kuusihenkisestä puolalaismiehistöstä oli viisi saatu pelastettua helikopteriin, mutta kuudennen arveltiin jääneen loukkuun alukseen, joka oli melkein uponnut.

Aamulla ajoi myös rahtilaiva karille Gotlannin itärannikon edustalla. Uutistoimisto TT:n mukaan aluksella oli 28 ihmistä, mutta heillä ei ollut välitöntä vaaraa. Ruotsin radion mukaan alus on puolalainen ja sen lastina on sementtiä.

Useita Tukholman Arlandan lentokentän lentovuoroja myöhästeli, ja lentoyhtiö SAS joutui perumaan noin 30 Arlandasta lähtevää tai sinne tulevaa vuoroa lumisateen takia.

Myös Ruotsin mantereen ja Gotlannin välisiä lauttavuoroja peruttiin huonon sään takia. E22-tiellä Västervikin eteläpuolella valui maahan noin 32 500 litraa bensiiniä ja dieselöljyä säiliöauton jouduttua onnettomuuteen ja kaaduttua. Tukholman eteläpuolella kuoli mies törmättyään henkilöautolla aura-autoon. Paikoilleen juuttuneet rekat aiheuttivat tukkeutumisia liikenteessä monin paikoin.

Aamulla oli noin 18 000 taloutta ilman sähköä, etenkin Tukholman ja Uppsalan seuduilla. Sähköjä saatiin aamun mittaan toimimaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.