Mainos

Lumisade myöhästyttää junaliikennettä edelleen

VR kehottaa junamatkustajia varautumaan vielä tänäänkin myöhästymisiin.

Liikennepäällikkö Mauno Haapala VR:ltä kertoo, että suurimmat haasteet johtuvat tällä hetkellä Etelä-Suomen sankasta lumisateesta, joka tukkii vaihteita:

- Me tiedetään jo vuosikausien kokemuksella, että tällainen keliyhdistelmä kun iskee, eli pakkasta noin 10 astetta ja tuulta vielä tuolta pohjoisen suunnasta, niin se tukkii näitä vaihteita ja ne eivät toimi aivan kuin kesäkelillä.

Haapalan mukaan pelkät vaihteenlämmittimet eivät riitä pitämään kaikkia vaihteita sulana, vaan työhön tarvitaan myös ns. lumimiehiä. Tämä tulee omalta osaltaan hidastamaan liikennettä.

Haapala on tyytyväinen VR:n päätökseen harventaa tämän päivän junaliikennettä.

- Tällä harvennetulla liikenteellä me olemme pystyneet hoitamaan asiakaspalvelun paljon paremmin, kuin jos oltaisimme yritettäneet ajaa kaikki junavuorot. Siinä olisi ollut se riski, että liikenne olisi sumppuuntunut niihin mahdollisesti kääntymättömiin vaihteisiin.

Oulusta Helsinkiin kello 15.40 lähtevä Pendolinon vuoro on jouduttu peruuttamaan, koska Pendolino jouduttiin siirtämään InterCity -junan tilalle aiemmin lähtevään vuoroon. Jääongelmien vuoksi asemalle jääneen junan korvannut Pendolino pääsi lähtemään noin tunnin myöhässä.

Pari muuta Oulusta lähtenyttä pikajunaa on myöhästynyt puolisen tuntia. Myös aamun Sibelius-juna Helsingistä Pietariin lähti 45 minuuttia myöhässä.

Helsingin asemalla kärsitään yhä vajaasta ratakapasiteetista, sillä kaksi raidetta on pois käytöstä maanantain junaturman vuoksi. Tämä vaikuttaa lähinnä lähiliikenteeseen ja siinäkin etupäässä vain Vantaankosken, Leppävaaran sekä Kauklahden E-junien liikenteeseen, sanoo Haapala.

Haapala arvioi, että Helsingin rautatieasemalla turman jäljiltä suljettuna olleet radat saadaan käyttöön maanantaiaamuun mennessä.

- Arkipäiviä harvemmat viikonloppuvuorot voidaan ilmeisesti ajaa jo aivan normaalisti.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.