Mainos

Lumisade kiusaa Keski-Eurooppaa

Sankat lumisateet kiusaavat Länsi- ja Keski-Eurooppaa edelleen. Yksi ihminen sai surmansa Slovakian keskiosassa lähellä Banska Bystricaa, kun lumivyöry hautasi alppimajan. Viime yönä pikkupoika kuoli Ranskan itäosassa Vosgesissa, kun mutavyöry hautasi talon, jossa hän oli nukkumassa.

Ranskan kaakkoisosia kiusasivat myös tulvat, jotka haittasivat pahasti sekä rautatie- että maantieliikennettä. Nizzan ja Metzin välinen luotijuna myöhästyi tänään peräti kolme tuntia rataongelmien vuoksi. Saksan eteläosissa yli 500 junamatkustajaa jouduttiin evakuoimaan sen jälkeen kun he olivat jääneet jumiin juniin. Junaliikenne takkuili pahemman kerran, koska raskaat lumimassat katkoivat ratojen sähköjohtimia. Stuttgartin poliisin mukaan tilanne alueen maanteillä on tänään ollut "kaoottinen", koska monet tiet ovat tukossa lumen ja kaatuneiden puiden takia.

Tshekin pääkaupungin Prahan lentokenttä jouduttiin sulkemaan tänään seitsemäksi tunniksi, ennen kuin se saatiin aurattua yön rankkojen lumisateiden jäljiltä. Useita lentoja jouduttiin peruuttamaan ja osa ohjattiin maan muille lentokentille. Etelä-Ruotsissa lähes 2000 kotitaloutta on vielä tänäänkin ilman sähköjä. Monet ovat olleet ilman sähköä jo useita päiviä myrskyn ja lumentulon katkaistua sähkölinjat.


(MTV3-STT-AFP-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.