Mainos

Lumipyry sekoitti Keski-Euroopan

Ranskassa ja Britanniassa liikenne on takkuillut sekä maanteillä että rautateillä rankkojen lumisateiden vuoksi. Etelä-Ruotsiin odotetaan myös voimakasta lumimyrskyä.

Rankka lumisade on pakottanut tuhannet ihmiset viettämään viime yön autoissa Ranskassa. Britanniassa puolestaan lumimyräkkä on johtanut useiden junavuorojen perumiseen maan kaakkoisosassa. Ranskassa liikenne jumiutui Nancyn kaupungin lähettyvillä eilisillasta alkaen, ja autoilijat juuttuivat yöksi moottoritielle. Uudelleen jonot alkoivat liikkua "erittäin hitaasti" aikaisin tänä aamuna, poliisi kertoi.

Pelastustyöntekijät toivat ruokaa ja juomaa autoihinsa jääneille, ja useat lähistön kylät tarjosivat ihmisille majoituspaikkoja. Jopa kolmenkymmenen sentin paksuinen lumipeite haittasi liikennettä yöllä myös Normandiassa, missä moottoritielle jäi satoja autoja.

Britanniassa lumimyräkkä koetteli pahiten Kentin seutua, jossa lunta satoi paikoin 15 senttiä. Junavuoroja peruttiin, ja moottoritiellä nopeus rajattiin 40 mailiin eli 64 kilometriin tunnissa.

Lumen peittämässä Saksassa lennot myöhästelivät Frankfurtin ja Stuttgartin lentokentillä. Tieliikenne takkusi myös Itävallassa, Tshekissä ja Italiassa. Pohjois-Italiassa lunta satoi paikoin peräti 30 senttiä.

Myös Turkki on kärsinyt kylmyydestä, joka on vaatinut tällä viikolla neljän ihmisen hengen. Tuhatkunta kylää on lumen takia eristyksissä maan itäosan vuoristoalueella.

Ruotsiin odotetaan kovaa talvimyrskyä

Etelä-Ruotsiin odotetaan voimakasta lumimyrskyä. Myrskyn on määrä iskeä Skåneen illan aikana, ennustaa Ruotsin ilmatieteellinen laitos.

Odotettavissa on voimakkaita tuulia ja sankkaa lumisadetta. Meteorologien mukaan myrsky luokitellaan voimakkuudeltaan kakkosluokkaan, mikä tarkoittaa vaaraa ihmisillekin. Lisäksi ennustetaan vakavia aineellisia tuhoja sekä häiriöitä muun muassa sähkönjakelussa.

Pelastusviranomaiset, poliisi ja Skånen alueen sairaalat ovat valmiustilassa myrskyn varalta.

(MTV3-STT-AFP-DPA-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.